• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

De snelst groeiende vorm van misdaad tegengaan: Veldhuis Advies lanceert een uniek cyberpakket

De kans dat een organisatie wordt getroffen door een vorm van cybercrime is heel klein. Bovendien lijken de risico’s te overzien als bedrijven het netwerkbeheer hebben uitbesteed en de data in de cloud hebben opgeslagen. Een cyberverzekering lijkt dus niet noodzakelijk, maar het tegendeel is juist waar.

De snelst groeiende vorm van misdaad tegengaan: Veldhuis Advies lanceert een uniek cyberpakket

Cybercrime is de snelst groeiende vorm van misdaad. De jaarlijkse schade wordt in Nederland maar liefst geschat op 10 miljard euro! Ondanks dat er vrijwel wekelijks een bericht in de media te vinden is over cyberschade, is dit slechts het spreekwoordelijke “topje van de ijsberg”. Op cybercrime rust een soort taboe. Het feit dat een bedrijf getroffen is door cybercrime kan namelijk behoorlijk wat imagoschade veroorzaken. Daarom houden bedrijven het liever stil.

De cyberverzekering van Veldhuis Advies

Mijn naam is René Schwering. Ik ben al ruim 15 jaar werkzaam bij Veldhuis Advies, waar ik inmiddels een aantal jaren de specialist in cyberverzekeringen ben. Zo’n vier jaar geleden ben ik mij gaan verdiepen in de risico’s die te maken hebben met computers, het online werken en data. Tijdens mijn opleiding HBO Security Management kwam ik erachter dat het beveiligen van data niet zo vanzelfsprekend is en dat het niet enkel een technische aangelegenheid is die u bij de IT specialist neerlegt.

“Wist u dat minder dan 5% van alle ICT-bedrijven thuis is in cyber security?”

De huidige situatie

De afhankelijkheid van het internet, computers en data om de dagelijkse werkzaamheden uit te kunnen voeren is door de jaren heen enorm groot geworden. Dat geldt voor bedrijven die te maken hebben met productieprocessen en administratieve werkzaamheden, maar ook voor bedrijven die sterk afhankelijk zijn van digitale inkoop van goederen en bijvoorbeeld digitale planning. Bekijk maar eens voor uw eigen bedrijf wat er al digitaal wordt verwerkt en wat u nog op schrift doet.

Het ICT netwerk van een doorsnee organisatie wordt als een olievlek uitgebreid doordat er gebruik gemaakt wordt van leveranciers van allerlei applicaties. Uw organisatie kan de beveiliging goed geregeld hebben, maar doet bijvoorbeeld de loonadministrateur aan wie u de loonadministratie heeft uitbesteed dit ook? Uw “online-veiligheid” is dus niet alleen afhankelijk van uw eigen bedrijf.

Enkele opvallende statistieken:

  • Ruim de helft (55%) van alle MKB-organisaties is het afgelopen jaar een of meermaals slachtoffer geworden van cybercrime. Van alle bedrijven in Nederland is het percentage zelfs 68%.
  • Als Nederland staan we in vergelijking met onze andere handelspartners met deze cijfers tweede achter België (72%). Frankrijk (67%), Spanje (66%) en Duitsland (61%) doen het iets beter dan Nederland.
  • Het gemiddelde totale schadebedrag per bedrijf ligt op 340.500 euro. Dit zijn o.a. de kosten voor herstel en beperken van de schade.
  • De opbrengst voor een aanval levert een hacker in Nederland gemiddeld 163.000 euro op. In Duitsland bedroeg dit zelfs een bedrag van 811.900 euro.
Bron: Hiscox 14-11-2019

Veel ondernemers gaan ervan uit dat zij met het sluiten van een contract met een IT netwerkbeheerder en soortgelijke leveranciers zoals cloud-specialisten de dans ontspringen, als het gaat om cyberincidenten en de gevolgen van een incident. Helaas blijkt dat vaak niet afdoende.

Ondanks dat er meer aandacht is gekomen voor informatiebeveiliging is de verwachting dat in 2019 nog meer slachtoffers vallen aan cybercriminelen en/of door een vorm van datalekken.

Wij willen meer bewustheid en weerbaarheid creëren

Samen met Veldhuis Advies en gespecialiseerde partners (cyber security specialisten, juridische adviseurs en organisatieadviseurs) willen we ZPP-ers en MKB-ers bewuster en weerbaarder maken.

“Mocht een incident zich voordoen bij een relatie van Veldhuis Advies, dan is mijn streven dat dit niet zal leiden tot een faillissement van het bedrijf.”

Het unieke cyberpakket

Met een uniek cyberpakket met verschillende producten en diensten bieden wij onze relaties een maatwerkgerichte ondersteuning op het gebied van informatiebeveiliging.

Onze zakelijke adviseurs beschikken over enorm veel kennis van cyberrisico’s en cyberverzekeringen. Veldhuis Advies doet zaken met cyberverzekeraars die wereldwijd al jaren ervaring hebben opgedaan. Met onze IT Risicoscan krijgt u volledig inzicht in de cyberrisico’s die u met uw bedrijf loopt. Cybersecurity specialisten nemen de IT Risicoscan met u door en reiken u praktische handvatten aan om uw organisatie beter te beveiligen. Denk hierbij onder andere aan trainingen gericht op bewustwording voor uw medewerkers.

Na het doorlopen van dit unieke traject bent u op de hoogte van de risico’s die uw organisatie loopt en bent u in staat een bewust en weloverwogen besluit te nemen om risico’s te accepteren, te beperken, weg te nemen of te verzekeren. Uiteraard staan wij u bij in dit proces.

Wilt u meer weten?

Specialisten, voornamelijk uit de regio en het netwerk van Veldhuis Advies, helpen uw organisatie bewuster en weerbaarder te maken tegen cybercriminelen. Hiermee geven wij aan onze kernwaarden “helpen”, “eerlijk” en “professioneel” weer een nieuwe dimensie.

Uiteraard staan wij voor u klaar om uw persoonlijke situatie te bespreken. Neem hiervoor gerust contact met ons op via [email protected] of bel 0578-699789 en houdt bovendien onze website in de gaten. Onze adviseurs staan u graag persoonlijk te woord.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven