Bijbaantje? Studiekosten? Doe aangifte! | Veldhuis Advies

Bijbaantje? Studiekosten? Doe aangifte!

Filter

Bijbaantje? Studiekosten? Doe aangifte!

Webcam advies

Veel jongeren laten (belasting)geld liggen.

Jongeren met een bijbaantje of een stagevergoeding waarover loonheffing is ingehouden, doen er goed aan om te checken of ze geld terug kunnen krijgen van de Belastingdienst. Veel jongeren hebben bijvoorbeeld recht op een belastingteruggaaf om de simpele reden dat ze in aanmerking komen voor belastingkorting. Maar de belastingaangifte moet wel worden ingevuld: dat is echt de enige manier om erachter te komen of er geen geld blijft liggen.

Aftrekpost Studiekosten

Wanneer er kosten voor een opleiding of studie gemaakt zijn dan kunnen die kosten mogelijk worden afgetrokken van de aangifte inkomensbelasting. Ook als er weinig tot geen inkomen is raden we aan dit toch te berekenen. Er is dit jaar dan weliswaar geen teruggave, maar de gemaakte studiekosten worden omgezet in een ‘restant persoonsgebonden aftrek’. Dit restant kan dan in een later jaar alsnog worden afgetrokken.

In de afgelopen jaren zijn de regels omtrent de aftrekpost studiekosten en scholingsuitgaven veranderd. Kijk op de site van de Belastingdienst welke regels er op dit moment gelden en of dit voor jou geldt.

Aangifte doen

In 2017 is het nog mogelijk aangifte te doen over de jaren 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016. Er kan dus nog geld terug gevraagd worden over de laatste vijf jaar. Maar dan moet er wel aangifte gedaan worden. Dit kan op verschillende manieren, zoals via de aangifte-app of via een online aangifte. De app is alleen geschikt voor eenvoudige aangiften. Wie echt niets wil missen kan beter de online aangifte gebruiken.

Meer info op www.belastingdienst.nl

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld