Wat betekenen de wetswijzigingen per 1 januari 2017 voor u? | Veldhuis Advies

Wat betekenen de wetswijzigingen per 1 januari 2017 voor u?

Filter

Wat betekenen de wetswijzigingen per 1 januari 2017 voor u?

Bijna iedereen krijgt te maken met veranderingen die op 1 januari ingaan. Vooral jonge ouders en huizenkopers merken de veranderingen in hun portemonnee. Zo kunnen stellen iets meer lenen bij de aankoop van een huis en gaat het maximale hypotheekbedrag omlaag. De kinderopvangtoeslag stijgt, net als het kindgebonden budget. Daarnaast wijzigt op 1 januari nog een flink aantal andere regelingen. Met de online tool ‘Wat betekent dit voor mij?’ van Wijzer in geldzaken kan elke Nederlander een duidelijk en persoonlijk overzicht krijgen van deze veranderingen.

Financiële meevallers voor ouders

Voor ouders met kinderen pakken de nieuwe maatregelen gunstig uit. De kinderbijslag wordt weer geïndexeerd en het kindgebonden budget voor het eerste en tweede kind gaat omhoog. Ook de kinderopvangtoeslag gaat omhoog. Daarnaast is er goed nieuws voor minderjarige MBO’ers en hun ouders: zij ontvangen een studenten-OV en besparen hiermee op hun reiskosten.

Financiële gevolgen voor huizenkopers

Tweeverdieners die in het nieuwe jaar een huis kopen, kunnen meer lenen voor hun hypotheek dan nu. Vanaf 1 januari kan er eenmalig een groter bedrag belastingvrij worden geschonken, mits dit bedrag besteed wordt aan de aankoop van een huis. Vanwege de stijging van de huizenprijzen gaat ook de Nationale Hypotheek Garantie omhoog. Wel gaat het maximale hypotheekbedrag omlaag naar 101% van de woningwaarde.

Financiële gevolgen voor huizenbezitters en huurders

Huizenbezitters met een spaar- of beleggingshypotheek kunnen deze vanaf 1 januari 2017 in veel gevallen zonder belastingheffing afkopen bij aankoop van een nieuwe woning. Daarnaast gaan ook huurders erop vooruit in het nieuwe jaar: de huurtoeslag gaat omhoog.

 

Wat zijn de gevolgen van de veranderingen?

Graag denken wij bij Veldhuis Advies met u mee wanneer uw situatie dit jaar verandert. Zo kunnen we uw financiële situatie inzichtelijk maken en hier  uw hypotheek of pensioen op aanpassen. En de veranderingen kunnen ook effect hebben op uw verzekeringen. Neem contact met ons op via tel. (0578) 211 000 of fpdesk@veldhuis-advies.nl.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld