Beslis nu of u bijtelling wilt betalen in 2019 | Veldhuis Advies

Beslis nu of u bijtelling wilt betalen in 2019

Filter

Beslis nu of u bijtelling wilt betalen in 2019

Maar één keer per kalenderjaar kunt u bepalen of u uw zakenauto wel/niet gaat bijtellen. U kunt veel geld besparen door uw zakenauto niet bij te tellen. Al dan niet bijtellen bepaalt u per kalenderjaar; 1 januari 2019 is dus weer een keuzemoment. Als u besluit om uw zakenauto niet bij te tellen, dan mag u niet langer privé rijden met de auto. Dat wil zeggen, maximaal 500 kilometer per jaar. Verder moet u dit aan kunnen tonen. Dit wordt gedaan aan de hand van een rittenregistratie.

Rittenregistratie

De wijze waarop u uw rittenregistratie aan de Belastingdienst overhandigt is niet aan regels gebonden. Maar er zijn wel een paar eisen waaraan die registratie moet voldoen. U moet bijvoorbeeld de dag, tijd en bevestiging van de zakelijke of privé rit kunnen aantonen. Als bij een controle de rittenregistratie niet correct is, kan dat betekenen dat u de bijtelling terug moet betalen, plus een boete van 100%. Een recent onderzoek onder directeuren en managers gaf aan dat 40% van hen wel eens gecontroleerd is.

Steeds meer rijders met een 500 km verklaring

In Nederland zijn er ongeveer 150.000 zakelijke rijders die hun zakenauto niet privé gebruiken. Zij hebben een zogenaamde 500 kilometer verklaring getekend. Met de invoering van slechts twee bijtellingscategorieën (4% en 22%), stijgt jaarlijks het aantal niet-bijtellende zakelijke rijders. Uit onderzoek van vereniging zakelijke rijders (VZR) blijkt dat slechts één op de drie zakelijke rijders een geautomatiseerd systeem gebruikt voor hun administratie.

Beperk administratieve lasten

Er zijn tegenwoordig vele soorten systemen op de markt en die zijn niet allemaal even goed. De Belastingdienst heeft daarom normen opgesteld en er is een onafhankelijke Keurmerk die deze Rit Registratie Systemen controleert en het keurmerk verstrekt. De Belastingdienst gaat bij een rittenregistratiesysteem met een keurmerk uit van een sluitende rittenregistratie. Er kan enkel nog een controle uitgevoerd worden op privé- en zakelijk ritten.

Bespaar duizenden euro’s per jaar

VZR adviseert rijders om voor 1 januari 2019 te beslissen om het volgende jaar wel of niet bijtelling te betalen. Wilt u dit niet, teken dan een 500 km verklaring, te downloaden op de site van de Belastingdienst. Schaf vervolgens een ritregistratiesysteem aan met een keurmerk, rij met de auto geen privé-kilometers meer en bespaar duizenden euro’s per jaar!

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld