Bent u voorbereid op een ramp in huis? | Veldhuis Advies

Bent u voorbereid op een ramp in huis?

Filter

Bent u voorbereid op een ramp in huis?

Brand in huis

Ramp in huis: verzekering vaak niet bij de hand

Nederlanders die te maken krijgen met een brand, een gaslek of een grote evacuatie na een explosie in de buurt hebben vaak niet snel hun verzekeringen bij de hand. Dit blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. Ook op andere vlakken schort het nogal aan de voorbereiding op een ramp in en om het huis.

43 % van de Nederlanders heeft geen toegang tot de gegevens van de opstalverzekering wanneer zij hun huis niet in kunnen, hetzelfde percentage heeft ook de gegevens van de inboedelverzekering niet bij de hand wanneer zij buitengesloten zijn. In geval van brand kunnen juist deze gegevens essentieel zijn. Over de zorgverzekering hebben de meeste mensen wel nagedacht; ruim 75% heeft altijd de gegevens van de zorgverzekering bij de hand.

Alternatief onderdak

Nederlanders blijken sowieso nauwelijks voorbereid op een noodsituatie in en om het huis.
Bijna 40% heeft nog nooit nagedacht over waar zij zouden kunnen verblijven als zij door nood niet meer hun eigen huis in kunnen. Driekwart van de Nederlanders heeft nog nooit met naasten besproken of hij in geval van nood tijdelijk bij diegene thuis zou mogen verblijven. Dat geldt niet voor Fikkie en Minoes: 63% van de huisdierbezitters heeft nagedacht over het verblijf van hun geliefde dier wanneer deze niet thuis kan blijven.

Telefoonnummer kinderen

Ook blijkt dat een groot deel van de Nederlanders geen toegang heeft tot belangrijke gegevens of telefoonnummers wanneer zij hun huis niet in kunnen. 66% kent het telefoonnummer van hun kind(eren) niet uit het hoofd en 42% van de Nederlanders kent het telefoonnummer van hun partner niet uit het hoofd. Ruim 80% denkt echter dat zij de telefoonnummers van partner of gezinsleden wel kunnen achterhalen zonder telefoon.

Persoonlijk noodplan

Het Rode Kruis biedt een persoonlijk noodplan aan via de website; een document waarin essentiële informatie voor dit soort situaties opgeslagen kan worden. Dit document kan bijvoorbeeld (beveiligd) opgeslagen worden in de cloud, ook kan een print veilig bewaard worden bij de persoon waar je zou willen verblijven in geval van nood.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld