Belastingmaatregelen voor ondernemers aangepast | Veldhuis Advies

Belastingmaatregelen voor ondernemers aangepast

Filter

Belastingmaatregelen voor ondernemers aangepast

De afschaffing van de dividendbelasting gaat definitief niet door. In plaats daarvan worden andere belastingmaatregelen bijgesteld:

 • Vennootschapsbelasting
  De verlaging van het belastingtarief voor de vennootschapsbelasting wordt aangepast. Het lage vennootschapsbelastingtarief voor de eerste € 200.000 komt in 2021 uit op 15% in plaats van 16%. De verlaging van het hoge vennootschapsbelastingtarief voor 2019 gaat niet door, het tarief blijft 25%. Daarna gaat dit tarief sneller omlaag naar 20,5% in plaats van 22,25% in 2021. Zie ook het overzicht op www.rijksoverheid.nl.
 • DGA met hoge schuld aan de BV
  Het kabinet wil het lenen van de BV nog steeds aan banden leggen. Eigenwoningschulden zullen echter van deze maatregel uitgezonderd worden. Het maximum van € 500.000 gaat gelden voor overige schulden en geldt voor de dga en zijn partner gezamenlijk.
 • Verlaging personeelslasten voor werkgevers
  Voor een verlaging van personeelslasten voor werkgevers wordt vanaf 2021 € 200 miljoen gereserveerd.
 • Expat-regeling
  De regeling op grond waarvan werkgevers 30% van het salaris belastingvrij kunnen uitbetalen aan buitenlandse werknemers (‘expats’) blijft langer bestaan. De duur van deze regeling zou vanaf volgend jaar teruggebracht worden van 8 naar 5 jaar. De ingangsdatum wordt nu 2 jaar opgeschoven.
 • Afschrijving gebouwen
  Voor de beperking van de afschrijving van gebouwen in de vennootschapsbelasting komt een overgangsregeling.

Deze maatregelen leiden tot een lastenverlichting van € 1,9 miljard. Dat is hetzelfde bedrag als afschaffing van de dividendbelasting zou kosten. Meer informatie is te vinden in de brief aan de Tweede Kamer.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

 • * verplicht veld