Het belang van collectieve zorg voor uw medewerkers | Veldhuis Advies

Het belang van collectieve zorg voor uw medewerkers

Filter

Het belang van collectieve zorg voor uw medewerkers

safe_image

Zowel voor werkgevers als werknemers biedt een collectieve zorgverzekering grote voordelen. Werkgevers binden hun personeel aan zich met een deze gunstige secundaire voorwaarde. En werkgevers hebben baat bij goed verzekerd personeel. De werknemers krijgen een hoge korting op de zorgverzekering en uitgebreide aanvullende verzekeringen. Een win-win-situatie dus.

Collectieve zorg, korting op de premie

Deze maand worden de zorgpremies voor 2017 weer bekend gemaakt. Zoals het nu lijkt wordt de zorgverzekering weer duurder. Wist u dat u hier geen genoegen mee hoeft te nemen? Wij kunnen voor u namelijk collectieve afspraken maken met meerdere zorgverzekeraars. Werkgevers kunnen voor hun werknemers korting bedingen bij verzekeraars. Naast korting is het bijvoorbeeld ook mogelijk om werknemers de mogelijkheid te bieden om zich tegen lage kosten uitgebreid te verzekeren voor bijvoorbeeld fysiotherapie.

Wat houdt een collectief contract in?

Een werkgever kan voor het personeel collectieve afspraken maken. De werknemers kunnen er gebruik van maken, maar het is niet verplicht. De regeling wordt opengesteld voor het personeel. Het collectief contract geeft recht op een korting dat voor de basisverzekering kan oplopen tot 10%. De korting op de aanvullende verzekeringen kunnen zelfs verder oplopen tot 15% of nog meer. Als werkgever kunt u er ook voor kiezen om aanvullende pakketten uit te breiden met extra dekkingen. Het is zelfs mogelijk om de premiebetaling via de werkgever te laten lopen. Er zijn veel mogelijkheden, maar alleen al de premiekorting is interessant genoeg om te kiezen voor een collectief.

Vanaf hoeveel werknemers is een collectief contract mogelijk?

Verzekeraars stellen geen eisen aan het aantal werknemers voor een collectief contract. De werknemers blijven vrij om wel of niet gebruik te maken van het aanbod van de zorgverzekeraar.

Wat is het voordeel voor de werkgever?

Een collectieve zorgverzekering kunt u zien als een secundaire arbeidsvoorwaarde. De arbeidsmarkt trekt weer aan. Voor werkgevers is het dus weer zaak om personeel vast te houden. Het collectief voordeel kan een grote maandelijkse besparing op de zorgkosten inhouden. Voor werknemers een extra reden om de werkgever niet de rug toe te keren.

Speciale aanvullende verzekeringen

Eén van de zorgverzekeraars waar wij collectieve afspraken mee kunnen maken is de Amersfoortse. Zij bieden de mogelijkheid van een werkgeversmodule. Dat wil zeggen dat de werknemers gebruik kunnen maken van een uitgebreide aanvullende verzekering, waar de werkgever gedeeltelijk de premie voor draagt. Werknemers kunnen zich goedkoop uitgebreid verzekeren en de werkgever heeft de zekerheid dat de werknemers bijvoorbeeld verzekerd zijn voor fysiotherapie.

Vragen over collectieve zorg?

Wij kunnen ons voorstellen dat het collectief verzekeren vragen oproept. Graag leggen wij de voordelen aan de werknemers uit. Hierbij laten wij ook zien wat de mogelijkheden zijn. Neem contact met ons op via tel. (0578) 699 789 of bedrijven@veldhuisadvies.nl.

Aalt van Boven
Adviseur Grootzakelijk
Dit artikel is geschreven door:

Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld