Bedrijf groeit, risico's nemen toe | Veldhuis Advies

Bedrijf groeit, risico's nemen toe

Filter

Bedrijf groeit, risico’s nemen toe

Man with chart

Economische groei en het vertrouwen van ondernemers en consumenten, zijn al maanden positief. Dat blijkt keer op keer uit cijfers van het CBS en het CPB, en uit analyses van economen. Groeit ook uw bedrijf? Sta dan wel stil bij de risico’s.

Als uw bedrijf groeit, zijn er vier punten die aandacht verdienen. De financiering, uw bedrijfsmiddelen, uw medewerkers en u zelf als ondernemer.

Financiering

Bedrijfsgroei gaat in het algemeen gepaard met meer voorraden, meer bedrijfsmiddelen, een groter pand, meer debiteuren, meer medewerkers enzovoort. De kost gaat voor de baat uit, dus u moet investeren en heeft misschien financiering nodig. Daarvoor zult u een plan moeten maken waaruit blijkt welke groei u voorziet, wat daarvoor nodig is en wat dat u aan extra vermogen zal kosten.

Bedrijfsmiddelen

Als u nieuwe machines, inventaris en dergelijke aanschaft, moeten uw bedrijfsverzekeringen opnieuw bekeken worden. Moeten die worden aangepast of uitgebreid? Zijn de verzekerde bedragen nog reëel? Zijn er nieuwe bedrijfsmiddelen die überhaupt nog verzekerd moeten worden? En zijn er risico’s die nu nog niet verzekerd zijn, maar door de bedrijfsgroei wel toenemen? Juridische risico’s, debiteurenrisico’s en cyberrisico’s bijvoorbeeld.

Medewerkers

Nieuwe medewerkers aantrekken heeft voor uw bedrijf flinke gevolgen. Kiest u voor flexkrachten of voor vaste medewerkers? En wat betekent dat voor uw verplichtingen en uw secundaire arbeidsvoorwaarden? Moeten inkomensverzekeringen en collectieve schadeverzekeringen aangepast worden? En met meer personeel heeft u ook meer leidinggevenden nodig. Dat leidt tot een herwaardering van de salarissen.

U als ondernemer

Uw bedrijf is van de grond gekomen dankzij uw creativiteit, goede ideeën en risicobereidheid. Maar bij bedrijfsgroei verandert uw rol. U trekt misschien voor het eerst medewerkers aan en die moet u kunnen managen. Bent u daar ook goed in? Verder kan het zijn dat met de bedrijfsgroei ook uw inkomen stijgt. Wat heeft dat voor gevolgen voor het arbeidsongeschiktheidsrisico, uw pensioenmogelijkheden en het inkomen voor uw gezin als u overlijdt?

Groeit uw bedrijf of verwacht u dat voor volgend jaar? Neem contact op met ons kantoor via tel. (0578) 699 789 of bedrijven@veldhuisadvies.nl om uw vraag over de gevolgen voor uw (bedrijfs)verzekeringen en uw persoonlijke financiële situatie te bespreken.

Veldhuis Advies
Uw financiën, onze zorg!
Dit artikel is geschreven door:

Veldhuis Advies is de grootste organisatie in financieel advies in de regio. Ons bedrijf telt ruim 75 medewerkers. We mogen 18.000 particulieren en 4.000 ondernemers en bedrijven tot onze klantenkring rekenen. Graag geven wij u echter het gevoel, dat u onze enige klant bent. Dan hebben wij ons werk pas goed gedaan.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld