Schade tijdens de feestdagen? Zo bent u verzekerd! | Veldhuis Advies

Schade tijdens de feestdagen? Zo bent u verzekerd!

Filter

Schade tijdens de feestdagen? Zo bent u verzekerd!

Rode wijn over de jurk van uw schoonmoeder, het tafelkleed in de fik tijdens het fonduen en uw kinderen die bij de buren de kerstboom omverlopen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Óók tijdens de feestdagen. Daarom zetten we tips en de belangrijkste verzekeringen voor de feestdagen op een rij.

Wees voorzichtig met vuur

Kaarsjes en openhaard aan, eindeloos kokkerellen en met het gezin fonduen. Heel gezellig allemaal. En oppassen geblazen natuurlijk. Want met al die vlammen is de kans op brand nét wat groter dan normaal. Een woonverzekering is daarom geen overbodige luxe. Met deze verzekering is uw huis verzekerd bij schade door onder meer brand, water en inbraak. Maar… voorkomen is beter dan genezen. Dus hup: zorg ervoor dat de fonduepan stabiel staat, zet waxinelichtjes niet te dicht bij de kerstversiering en maak van al uw verlengsnoeren niet één lange snoer.

Leen spullen zonder zorgen

Tijdens de feestdagen lenen heel wat mensen spullen van elkaar. Van gourmetstel tot fondueset en van Magimix tot extra servies. Leent u ook spullen van iemand? En gaat er per ongeluk iets stuk door bijvoorbeeld brand of water? Dan wordt dit met de inboedelverzekering meestal verzekerd. Met deze verzekering zijn spullen in uw huis verzekerd tegen onder meer diefstal en brand- en waterschade. Spullen van iemand anders horen daar ook bij.

Ga goed verzekerd op pad

De feestdagen vallen dit jaar gunstig voor werknemers. Kerst en Nieuwjaarsdag vallen namelijk op doordeweekse dagen. U hoeft maar een paar dagen op te nemen om een hele week vrij te zijn. Staat er bij u een korte trip op de planning voor die dagen? Dan is het slim om een reisverzekering af te sluiten. Zo weet u zeker dat u verzekerd bent als er wat gebeurt. Goed om te weten: als u een doorlopende reisverzekering afsluit, bent u héél het jaar door verzekerd. Dit is al voordelig als u meer dan twee weken per jaar op reis gaat.

Wees voorzichtig met vuurwerk

De ene is er groot fan van, de ander totaal niet: vuurwerk. Of u nu tot team #provuurwerk of tot team #antivuurwerk behoort, schade door vuurwerk voorkomt u liever. Daarom een paar tips:

  • Bewaar vuurwerk op een veilig plaats.
  • Draag een vuurwerkbril bij het afsteken. Deze kunt u kopen bij de vuurwerkhandels.
  • Steek vuurwerk af op een veilige plek, buiten bereik van mensen, auto’s en huizen.
  • Steek vuurwerk, dat niet is afgegaan, niet nogmaals aan.
  • Gebruik een lont bij het afsteken en geen aansteker of lucifers.

Bovendien is het slim om uw verzekeringen te checken. Vaak kunt u met een combiplan verschillende verzekeringen in één pakket onderbrengen. Denk hierbij aan de inboedel-, woonhuis-, aansprakelijkheids-, rechtsbijtstand-, ongevallen- en doorlopende reisverzekering. Zo weet u direct dat u goed verzekerd bent!

Meer weten?

Wilt u meer weten over verzekering en hoe u verzekerd bent? Of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via particulieren@veldhuisadvies.nl of bel 0578-699799. We helpen u graag.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld