7 manieren om te investeren in duurzaam wonen | Veldhuis Advies

7 manieren om te investeren in duurzaam wonen

Filter

7 manieren om te investeren in duurzaam wonen

Als u wilt investeren in een duurzaam huis, zijn er meer mogelijkheden dan u denkt. We hebbben de belangrijkste opties voor u op een rij gezet.

1. Spaargeld gebruiken

Als u spaargeld heeft, kunt u dat deels gebruiken om uw huis te verduurzamen. De spaarrente is extreem laag. Daardoor heeft u nauwelijks rendement als uw spaargeld op de bank staat. Investeren in duurzaamheid loont veel meer. Is uw huis nog niet optimaal geïsoleerd? Dan haalt u zo maar een rendement van 10%. Spaargeld inzetten voor het verduurzamen van uw huis is daardoor in financieel opzicht een slimme keuze!

2. Hypotheek voor energiebesparende voorzieningen

Als u investeert in energiebesparende voorzieningen (EBV) kunt u een hogere hypotheek afsluiten. Dat geldt ook voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Energiebesparende voorzieningen zijn onder andere isolatie, HR++ glas, een HR cv en zonnepanelen. U mag dan onder bepaalde voorwaarden maximaal € 9.000 extra lenen. Wilt u van uw huis een ‘nul op de meter-woning’ maken? Dan mag u zelfs tot € 25.000 extra lenen.

3. Hypotheek verhogen

Naast de regeling voor energie besparende voorzieningen, kunt u uw hypotheek in sommige gevallen ook ophogen. Een duurzaam huis is immers meer waard dan een niet-duurzaam huis! Lees hier  meer over de mogelijkheden die u heeft en hoe dat in zijn werk gaat.

4. Energiebespaarlening

Een andere mogelijkheid is om een specifieke lening af te sluiten voor de verduurzaming van uw huis. Dat kan bijvoorbeeld met een Energiebespaarlening, die u kunt aanvragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). U mag dan maximaal € 50.000 lenen, die u in 10 jaar moet terugbetalen. De rente is op dit moment 2,1%.

5. Duurzaamheidslening

Afhankelijk van de gemeente of provincie waar u woont, kunt u misschien ook gebruik maken van de Duurzaamheidslening. Deze bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000. De rente is laag, slechts 1,6%. Op de website van de SVn kun je zien of jij voor zo’n lening in aanmerking komt.

6. Subsidie

Wellicht komt u in aanmerking voor subsidie, zoals bijvoorbeeld de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Dat kunt u eenvoudig controleren op deze website. U krijgt dan meteen een overzicht van de mogelijkheden die u heeft om een gunstige lening af te sluiten.

7. Consumptief krediet

Komt u voor geen van de genoemde mogelijkheden in aanmerking, dan kunt u bij meerdere banken een ‘groene’ lening afsluiten. Eigenlijk is dit een zogenoemd consumptief krediet voor een specifiek doel, in dit geval het verduurzamen van uw woning. Nadeel van deze manier van financieren is dat de rente die u moet betalen een stuk hoger is.

De beste keuze

Wat voor u de beste financiering is voor het isoleren en verder verduurzamen van uw huis hangt af van veel factoren. Onze erkende hypotheekadviseurs helpen u graag om alles op een rij te zetten, zodat u de beste keuze kunt maken. Neem gerust contact met ons op via hypotheken@veldhuisadvies.nl of bel 0578-211000 voor een afspraak.

Marcel van den Belt
Erkend Hypotheekadviseur, Gecertificeerd Financieel Planner (FFP)
Dit artikel is geschreven door:

Marcel van den Belt is woonachtig in Zwolle samen met zijn vrouw en 3 dochters. Wat hem drijft in zijn werk is de wil om mensen te helpen met een complex vraagstuk en het makkelijker voor ze te maken.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld